Tabung Belajar

Pengikut

Isnin, 25 November 2013

CARA UNLOCK SIM ME LOCK PADA HANDPHONE DiGi ALCATEL ONE TOUCH GLORY 2S

 Bagi pengguna telefon pintar iaitu digi alcatel one touch glory 2s macam aku ni, boleh la buat ikut arahan dibawah ni yer. aku dah lama dah unlock, aku buat entry ni pun khas untuk kawan aku yang masih tak tahu nak unlock sim..hehehe kepada Rika yang malas nak search kat internet, entri ni khas untuk hang dan juga buat pengguna telefon jenis ni. (^___^). kalau search kat google memang banyak dah orang post pasal ni... 

yang pastinya telefon ni hanya boleh digunakan untuk sim digi je tapi sim lain seperti celcom, maxis pun boleh guna tapi dengan syarat kena unlock sim me lock dulu yer.. 


Dibawah cara untuk unlock Alcatel One Touch Glosry 2SKLIK SINI   
1. Catit IMEI handphone Alcatel anda dengan mendail *#06#
2  Call Digi Helpline, 016 221 1800.
3. Tekan 2 (untuk pilihan bahasa Melayu)
4. Tekan 4 (Berkenaan dengan Produk Digi)
5. Tekan 4 (Untuk bercakap dengan Perunding Perkhidmatan Digi)
6. Tunggu sebentar, perunding perkhidmatan Digi akan melayani anda.

Anda akan diberi beberapa soalan untuk pengesahan seperti
1. Nama penuh dan nombor kad pengenalan.
2. IMEI telefon Alcatel One Touch Glory 2S anda.

Setelah semua butir diatas disahkan, anda akan diberi satu nombor unik, Sim Me lock code. Keluarkan sim kad Digi dari handphone Alcatel anda dan masukan sim kad telco lain. Anda akan diminta untuk memasukan Sim Me Lock code yang diperolehi sebentar tadi.

Sumber - Aku Punya


Namun anda juga boleh buat secara permanent Unlock Alcatel One Touch Glory 2 S Digi



p/s: to Rika jangan nak malas search.. semuanya hanya dihujung jari.. (^__^)

40 ulasan:

  1. adakah ianya hanya untuk card sim digi yg diberi sahaja.....bleh x guna card digi yg biasa????????? tolong saya.....saya nak sangat tahu.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Knp sya buat tk jadi pon...masih kata tk ada kad sd

      Padam
    2. Knp sya buat tk jadi pon...masih kata tk ada kad sd

      Padam
  2. Rasanyer no digi biasa pun boleh ...

    BalasPadam
  3. Kalau unlock simkad akan affect warranty fon x?

    BalasPadam
  4. Rasanya xeffect warranty sbb bila kita off phone n gna simkad celcom contohnya kta kna msukkan no utk unlock phone tu.. so no unlock tu kna sntiasa igt la...

    BalasPadam
  5. Kalau nset tu beli dgn kawan mcm mane? IC sape diemintak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. utk makluman anda...operator x akan minta pengesahan ic pemanggil..cuma akan dimint utk bt pengesahan imei no sahaja..moga membantu...

      Padam
  6. Slm..kalo sim digi tu dh lme expired mcm mne nk buat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh beli baru... or sim tu dah expired boleh je unlock si me lock coz xda kena mengena dengan sim sebenarnya.. cuma phone tu khas ut digi

      Padam
  7. sebenarnya no digi helpline bkn yg tu ni no dia, 016 299 8888 baru dpat ckap dgn operater khidmat pelanggan dia. klau call no ni 016 221 1800 cka ngan komputer dia ja...

    BalasPadam
  8. Sy dh dapat no unlock tp slot kekunci kekal cam mana ye

    BalasPadam
  9. Macam mana cara nya mendapat kan code .Sedang hp zte v973 aku beli dengan kawan ada cara lain kah mendapat kan code nya tampa call digi .please tlng aku !

    BalasPadam
  10. kak zara, sim card digi lynn dah hilang , pastu lynn beli sim card maxis , pastu mcm mne bile nak bukk je mesti ade sim me lock ? tolong lynn please :O

    BalasPadam
    Balasan
    1. Call digi center dik...boleh call ngn mna2 rangkaian..xsemestinya kna guna digi..hehe

      Padam
  11. Klau sim kad dah expired mcm mna eh?

    BalasPadam
  12. awak boleh tolong sya tak?sya punya sim digi asal dah hilang,x dapat nak kol..boleh awak tolong kol untuk sya? nie 6ber IMEI1 353550034496130

    BalasPadam
  13. x bleh pon kalau tekan no.4 trus dia putuskan talian

    BalasPadam
    Balasan
    1. Better call digi center... or prgi digi center cik nabila...

      Padam
  14. pegi digi center tapi dorang tak layan. . dorang cakap "sory tak boleh buat " :'(

    BalasPadam
  15. Terima kasih! Menjadi. Terrbaik panduan ni. ;)

    BalasPadam
  16. Assakam...olease buatkan saya punya...IMEI saya 869294011316873

    BalasPadam
  17. Cara Unlock Sim Me Zte
    http://lemangpanas90.blogspot.com/2015/07/cara-unlock-sim-me-zte.html

    BalasPadam
  18. Buatkan saya punya... imei: 869294011316873

    BalasPadam
  19. Kak zara kalau maxis boleh tak?balas please..

    BalasPadam
  20. Kak zara kalau maxis boleh tak?balas please..

    BalasPadam
  21. Kalau nak remove factory application ada cara ke? boleh kongsikan

    BalasPadam
  22. mcm mne nk thu IMEI? sy ambik telefon kakak saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. *#06#....cra nk tahu imei no....tp boleh rujuk juga d blkang hp anda..

      Padam
  23. ok, sy dah thu..tp sis,ada ke cara kalau kita nk tnye die melalui email??

    BalasPadam
  24. Klau kita pakai fon luar negara..mcm mna plak nk unlock sim dia.

    BalasPadam
  25. Klau kita pakai fon luar negara..mcm mna plak nk unlock sim dia.

    BalasPadam
  26. imei 869294013167399 tolong buat saya plase...saya cuba berapa kali xjadi...tolong

    BalasPadam
  27. imei 869294013167399 tolong buat saya plase...saya cuba berapa kali xjadi...tolong

    BalasPadam